Schilder

Steigerbouw

Steigers zijn tijdelijke constructies

Die worden gebouwd om bij plekken te komen waar u vanaf de grond niet bijkomt. Bij Stolk Schilderwerk staan onze steigerbouwers dagelijks voor u klaar. Voor verhuur en montage van steigers bent u bij ons aan het juiste adres. Na de opname van de werkzaamheden zorgen wij voor een passend advies. Zo beschikt u op elk project over de juiste steiger.

Waar worden stijgers voor gebruikt?

Steigers kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld het aanbrengen van verlichting, schilderwerk of gevelonderhoud.
Wij leveren snel en voeren de montage van uw steiger deskundig uit.
Voor meer informatie kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

Gevelreiniging

Mos, algen, vuil, uitlaatgassen van auto’s, verf en soms ook graffiti maken uw gevel met de jaren minder mooi. Aan de oorzaak is niet veel te doen, maar gelukkig is er in de vorm van gevelreiniging wel een oplossing! De buitenmuren worden dan van de bovenste tot de onderste steen schoongemaakt, waardoor de aanslag en vervuiling op de gevel verdwijnt. Afhankelijk van het oppervlak bepalen we de reinigingsmethode.

Glaszetten

Stolk Schilderwerk biedt haar glasservice aan particulieren en bedrijven. Glas is onmisbaar onderdeel van uw woning of bedrijfspand. Het verhoogt niet alleen het (woon)comfort en de veiligheid, maar het draagt ook bij aan een betere isolatie en dus een lagere energierekening.

 

Maak een afspraak om onze specialist de situatie te laten bekijken. Vervolgens bespreken wij de mogelijkheden met u om u zo een duidelijk beeld te kunnen geven. Daarna kunt u een besluit maken voor de definitieve plannen.

Behangwerk

Het vakmanschap van Stolk Schilderwerk bestaat niet alleen uit schilderwerk, maar ook uit diverse soorten wandbekledingen aanbrengen. Ook in behangen zijn wij specialisten. Of u nu klassiek behang gekozen hebt, of vliesbehang, fotobehang, glasvezelbehang: wij hangen het zorgvuldig op. En net zoals onze schilderwerken doen we dat graag helemaal tot in de puntjes juist. Behangen lijkt een eenvoudige klus, maar is nauwkeurig werk wat veel tijd en geduld vergt. Zo dient het behang perfect op maat gesneden te zijn, de naden moeten mooi op elkaar aansluiten en er mogen geen luchtbellen onder het behang ontstaan. Bij Stolk Schilderwerk kunnen we het bestaande behang voor u verwijderen, de wanden repareren waar nodig en vervolgens de wanden opnieuw behangen en of sausen. Ook vindt u bij ons een ruime selectie met behangsoorten, van glasvlies tot aan fotobehang.

 

Renovlies & glasvlies

Renovlies staat voor “renovatievlies”. Dit geeft u als een goed idee van waar u dit type behang voor kunt gebruiken. Renovlies wordt veel gebruikt als alternatief voor stucwerk en is de juiste keuze om een mooie egale muur te krijgen. Ook is renovlies stootvast en heeft geen structuur.

 

Er zijn twee soorten renovlies. Naast normaal renovlies met verstevigende vezels kunt u ook kiezen voor glasvlies renovlies. Glasvlies renovlies is nog verder versterkt. Voor dit type behang wordt gebruik gemaakt van glasvezels. Glasvliesbehang werkt brandvertragend, is een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld stucwerk, maar levert wel hetzelfde mooie resultaat op. Dit maakt dit behang tot het ideale soort voor iedereen die wanden wil renoveren of verstevigen. Wij vertellen u graag meer over het aanbrengen van dit type behang en het vinden van de juiste oplossing.

Spuitwerk

Latex spuiten

De wanden en plafonds van uw bestaande woning witten? Of wilt u graag dat de wanden en plafonds van uw nieuwbouwwoning strak in de latex gezet worden? De klassieke wijze van latex aanbrengen is door middel van een roller en eventueel een kwast. Een nadeel van deze methode is dat het veel werk is, niet altijd even gemakkelijk om uit te voeren en er is geen garantie op een egale en strakke wand of plafond. Veelal blijf je strepen en aanzetten zien en dit maakt het al minder strak. Een goed alternatief is latex spuitwerk.

Latex spuitwerk brengt vele voordelen met zich mee:

 

Lakspuiten

Lakspuiten, ook wel verfspuiten genoemd, wordt veel toegepast in zowel bestaande woningen als in nieuwbouwwoningen. Lakspuiten is een goed alternatief voor het traditionele schilderwerk met een verfroller. Wij maken gebruik van een hoogwaardige lakspuitmachine. Uw muur is mooi egaal en u heeft geen last meer van strepen. Ook kunt u ervoor kiezen om deuren te laten spuiten. Met spuitwerk wordt er namelijk een perfect egaal en streep loos resultaat verkregen.

Stucwerk

Wilt u een ervaren en vakkundige specialist in stucwerk inschakelen? Dan bent u bij Stolk Schilderwerk aan het juiste adres. Wij komen uw woning of bedrijfspand graag voorzien van prachtig spuitwerk, spackwerk of spachtelputz. Vakkundig aangebracht stucwerk, zoals spachtelputz of glasvezel, wordt de laatste jaren steeds populairder.  Stuc uw muren op professionele wijze met behulp van een stucadoor. Stolk Schilderwerk heeft vele jaren stuc-ervaring en is daarom een betrouwbare partij om uw plafonds of wanden te laten stucen.

Aan de hand van uw wensen, kunt u kiezen voor een type stuc. Wilt u stucwerk als onderlaag voor verf of behang? Dan is pleisterwerk een optie. Pleisterwerk is een dun type stuc en daarom een goede onderlaag. Gaat u voor stucwerk als eindafwerking van uw muren? Dan is sierpleister een geschikte type stuc. Ook sierpleister is er in verschillende soorten. Stolk Schilderwerk denkt graag met u mee over het type stucwerk dat past bij uw wensen.

Zakelijk en particulieren – VvE

Op zoek naar een vakkundige schilder voor uw VvE? Dan bent u bij Stolk Schilderwerk aan het juiste adres! Onderhoud aan vastgoed is belangrijk voor het leefcomfort en de waarde van het vastgoed. Het vakkundig repareren, restaureren en schilderen van panden is onze specialiteit. Goede, eerlijke en open communicatie staat bij Stolk Schilderwerk hoog in het vaandel. Naast binnen schilderwerk is buitenschilderwerk een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw complex. Niet alleen knapt het hiervan op, het beschermt ook tegen weersinvloeden.

Onderhoud

Ziet u dat uw schilderwerk aan een onderhoudsbeurt toe is? Ziet u barsten in de verflaag en dat de verf niet meer goed hecht of zelfs poedert? Dan is het tijd om Stolk Schilderwerk in te schakelen. Door uw binnen en buiten schilderwerk te onderhouden verlengt u de levensduur van het schilderwerk.

De kwaliteit van de ondergrond bepaalt deze levensduur. Goed onderhouden schilderwerk voorkomt houtrot. Door het binnen schilderwerk van onze specialisten voorkomt het doordringen van vocht dat door het hout wordt opgenomen. Want als het hout langdurig vochtig is ontstaat houtrot. Na een grote onderhoudsbeurt van het schilderwerk kan uw woning er weer minimaal 5 jaar tegenaan.

Houtrotsanering en betonreparatie

Heeft u last van houtrot of beton wat aan het scheuren en afbrokkelen is?

U kunt ervoor kiezen om houtrotsanering of betonreparatie uit te besteden aan een vakkundig schilder. Wij verzorgen de complete renovatie aangetast door houtrot en/of betonrot. Hout is gevoelig voor weersomstandigheden en vocht. De combinatie van hout en vocht leidt tot schimmel. De schimmel bijt zich een weg door het hout waardoor er schade ontstaat.

Ook naarmate de tijd vordert wordt de kwaliteit van het hout minder. Door het hout te renoveren en te behandelen kunt u weer jaren vooruit.

 

 

Hulp nodig? Chat met ons